Auditie doen

De audities zijn gesloten.

Wil je toch graag meespelen in De Wilde Deerne?

Meld je dan aan voor een rol in het ensemble of als figurant.

 

VOORWAARDE

Voorwaarde van deelname aan De Wilde Deerne: wonen, werken of studeren in gemeente  Zwolle.

VOORBEREIDING

Na inschrijving voor deze audities ontvang je per mail een ontvangstbevestiging. 
De auditiedagen zijn op zaterdag 20 en zondag 21 januari. Een persoonlijke mail volgt met o.a. tijdstip en dag van jouw auditie. En….je ontvangt een korte tekst die bij de auditie uit je hoofd dient te kennen zodat het artistieke team met je kan werken.

WAT KAN IK VERWACHTEN?

Auditie doen is spannend en leuk. Voor jou en ook voor het artistieke team die na afloop de keuzes zullen maken. 
De auditie vindt plaats in groepsverband. Je wordt ingedeeld naar aanleiding van jouw rolkeuze. Samen met de overige auditanten ben je drie uur aan het werk o.l.v. het artistieke team waarbij er zowel fysiek als met tekst gewerkt zal worden.
We nemen lang de tijd omdat we het belangrijk vinden dat iedereen tot z’n recht komt en dat de auditie ook een leuke leerervaring/masterclass is.

UITSLAG

Binnen een week ontvang je de uitslag in je mailbox.
Misschien speel jij straks de rol van jouw keuze. Het kan ook zijn dat je hiervoor niet geselecteerd bent maar dat het artistieke team jou graag in een andere rol ziet. Er wordt gekeken naar de rol/ plek in de productie waar jij het best tot je recht gaat komen.

ARTISTIEKE TEAM-AUDITIES

Naast de aanwezigheid van het artistieke team worden de afgenomen in de vorm van een masterclass, gegeven door landelijk bekende theatermakers/acteurs

KO VAN DEN BOSCH (regie)

Ko van den Bosch is regisseur van het muziektheaterspektakel ‘De Wilde Deerne’. Ko werd bekend als voorman van de roemruchte theatergroep Alex d’Electrique, een groep die naam maakte met voorstellingen vol visuele slapstick, poetisch/ rauwe teksten en materieel geweld.
Van 2005 tot 2016 maakte hij samen met Ola Mafaalani deel uit van het artistieke team van NNT waarbij hij zijn kracht als auteur, acteur en regisseur heeft doen gelden in vele producties.

JOLMER VERSTEEG (co-regie)

Jolmer Versteeg is oprichter en artistiek leider van Theatergroep De Jonge Honden (2006) in Zwolle. Zijn liefde voor geschiedenis en locatietheater laat hij in alle voorstellingen samenkomen. Vanuit het thuishonk, het Perrontheater, maakt DJH zowel kleine intieme voorstellingen als het spektakelstuk en community-art project Operatie IJsselinie dat afgelopen zomer plaats vond in Wijhe/Olst.

De theatermakers/acteurs worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.