Theaterspektakel

Om te weten wie je bent en waar je naartoe gaat, moet je weten waar je vandaan komt. 
Het is tijd om hét verhaal van Zwolle te vertellen!

Uitgangspunt

De Zwolse Stadsproductie erkent de noodzaak van het opnieuw vertellen van Zwolse historische verhalen en wil een stuk Zwolse geschiedenis verbinden met de actualiteit. Het opnieuw vertellen van oude verhalen creëert draagvlak en herkenbaarheid bij inwoners van Zwolle. Het draagt bij aan waardering en begrip voor de plek waar je woont en voor hoe je je verhoudt of wilt verhouden tot die plek en elkaar.

Uitgangspunt van de Zwolse Stadsproductie is ‘ontmoeten en verbinden’. De daarbij gekozen inspiratiebron is De Wilde Deerne (het Wolfskind uit Kranenburg), een waargebeurd verhaal dat zich – nu exact driehonderd jaar na dato – afspeelde in 1717-1718. In Kranenburg, dichtbij de Nederlandse stad Zwolle werd een verwilderd meisje gevonden. Het bleek te gaan om Anna Maria Jennaert die ruim 18 jaar tevoren in Antwerpen was geboren en daar als peuter ontvoerd werd.

De voorstelling wordt geregisseerd door Ko van den Bosch en gespeeld door een combinatie van talenvolle amateurspelers, semi- en professionele acteurs. De spelers worden gecast door middel van audities. Iedereen vanaf 12 jaar kan zich vanaf oktober 2017 opgeven voor de auditie die in december 2017 plaats vindt.

Première

De première vindt plaats op vrijdag 11 mei 2018

Speelperiode

Er worden 20 voorstellingen gespeeld in de periode van zaterdag 12 mei 2018  t/m zondag 3 juni 2018

Team

Ko van den Bosch – regie & script
Dries Bijlsma & Rob Peters – muziek & soundscape
Reindert Kruze & Bert Feddema – kostuums
Erik Franssen – fotografie, vormgeving & visuals
Wim Coster – historicus
Thomas Siemonsma – communicatie & marketing