Noaberschap

De kernwaarden van de Zwolse Stadsproductie zijn “ontmoeten” en “verbinden”. Waarden die mede-initiatiefnemer Glen de Randamie (Typhoon) vindt op de Surinaamse veranda. Een plek waar je samenkomt, verhalen worden doorverteld en waar je leert waar je vandaan komt.

Noaberschap in Zwolle

Boudewijn Koops en Ilona Kevelham zijn geboren en getogen Twentenaren. Ze groeiden op met het vanzelfsprekende recht en de plicht om Noaber te zijn en met de behoefte aan Noaberschap. Een Noaber is je ‘noaste’ en letterlijk ook: je buur. Iemand waar je iets voor over hebt, die je terzijde staat. Vroeger werd ook wel gesproken over Noaberplicht, wij noemen het liever Noaberrecht. De kernwaarden van het ‘oude Noaberschap’ zijn: gedeelde verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid, wederzijds vertrouwen, talenteninzet en wederkerigheid. Op deze pijlers is De Zwolse Stadsproductie gebouwd.

Pak de kans om de handen ineen te slaan. Zodat we, vanuit ieders individuele kracht bij kunnen dragen aan het maatschappelijk-, sociale- en culturele klimaat van Zwolle. En vanuit gemeenschapszin / noaberschap te bouwen aan (meer) draagkracht, draagvlak en vertrouwen in Zwolle.

Trots presenteren wij onze Noaste Noabers; onze proud partners waarmee we gezamenlijke waarden delen. Mede door deze Noaste Noabers wordt het muziektheaterspektakel ‘De Wilde Deerne’ voor en door Zwollenaren mogelijk gemaakt:

              

Word een Noaber!

Voor vragen en persoonlijke vormen van partnerschap, sponsoring en ambassadeurschap kunt u terecht bij Boudewijn Koops – Chef Noaberschap.

Stuur een mail naar boudewijn@dezwolsestadsproductie.nl

Onze noaste noabers

  • "IKEA is naast een goede buur er voor zoveel mogelijk mensen. IKEA is voor iedereen een noaber om je thuis te laten voelen."
  • "Vanuit de missie om te verbinden voelen wij vanuit noaberschap betrokkenheid. "
  • "Cultuuroverdracht op het grootste overdekte podium van Zwolle"
  • "Rabobank biedt jonge talenten de kans zich te ontwikkelen en ze op weg te helpen in ondernemerschap"
  • "Zwolle is een broedplaats van cultuur en creativiteit. We moeten dit talent voor de regio zien te behouden"